Voorbereiding artsenbezoek

Artsenbezoeken zijn vaak erg kort. Het is dus handig om de afspraak bij de arts goed voor te bereiden. Je kunt ook alvast je vragen op een rijtje zetten. Overweeg ook om iemand mee te nemen. Een familielid of vriend(in) kan je aan iets helpen herinneren dat je misschien bent vergeten, of kan op je kindje letten terwijl je met de arts praat.

Kan ik het bezoek aan de arts voorbereiden?

Om de diagnose koemelkeiwitallergie te kunnen stellen heeft de arts informatie nodig en daar kun jij hem of haar aan helpen door dingen mee te nemen:

  • Het Kindboekje van Kind en Gezin. De arts krijgt zo een goed beeld van de algemene conditie van je kleintje.
  • Een klachtendagboekje. Om goed te kunnen aangeven waar je kleintje last van heeft, is het handig om een periode voorafgaand aan het doktersbezoek de klachten van je kindje bij te houden. Soms is het lastig om de klachten van je kindje goed te beschrijven. Om je hierbij te helpen, hebben we een klachtenlijst opgesteld met vragen die de dokter zou kunnen stellen over de klachten van je baby. Noteer hierbij ook of de klachten erger lijken te zijn in bepaalde situaties zoals na een bezoek aan familie of vrienden (met huisdieren, of waar wordt gerookt), of bijvoorbeeld tijdens het hooikoortsseizoen.
  • Een eetdagboek. Je kunt hiervoor een simpele tabel gebruiken waarin je aangeeft ‘wat’, ‘hoeveel’ en ‘wanneer’ je kindje drinkt (en/of eet). Noteer ook het tijdstip waarop de klachten ontstaan en wat de symptomen precies zijn.

 

Hoeveelheid borst-/flesvoeding

Tijdstip inname

Tijdstip klacht

Omschrijving van klacht + duur

Bijzonderheden?

Voorbeeld:

150 ml flesvoeding

15.00u

15.15u

Halve fles uitgespuugd. Daarna de hele middag niet lekker geweest

Al eerder deze voeding gegeven zonder klachten.