Als je kindje koemelkallergie heeft, ontwikkelt het vaak pas duidelijke symptomen bij de overstap van borst- naar reguliere flesvoeding. Je kleine krijgt dan namelijk in een klap een grote hoeveelheid intacte koemelkeiwitten binnen vanuit de flesvoeding. Borstvoeding is de beste voeding voor je kindje, maar hoe zit het eigenlijk met borstvoeding? Kan je kindje daar ook op reageren? Hieronder leggen we het uit.

Kunnen de klachten bij borstvoeding toch komen door koemelkallergie?

Ook als je borstvoeding geeft, kan het zijn dat je baby allergisch reageert op koemelk. Als jij namelijk melk(producten) eet en/of drinkt, komen er in kleine hoeveelheden koemelkeiwitten in de moedermelk terecht. Je geeft het als het ware door. De kans op klachten bij je kindje is wel een stuk kleiner dan bij flesvoeding op basis van koemelk omdat er minder koemelkeiwitten worden doorgegeven, en deze eiwitten zijn ook minder intact. Hierdoor is de kans op een koemelkallergische reactie een stuk kleiner. Als je kindje een ernstige mate van koemelkallergie heeft, is de kans op een reactie na het drinken van moedermelk groter. 

Als uit de test via het consultatiebureau of bij de kinderarts blijkt dat je baby met allergische klachten reageert op moedermelk, dan kun je het beste alles waar koemelk in zit vermijden. Hoe je dat doet? Je leest daar hier meer over.

OOK BENIEUWD NAAR