Veelgestelde vragen

Dit gedeelte geeft antwoorden op veelgestelde vragen over Neocate.

Als u bezorgd bent over uw baby dient u voor advies contact op te nemen met uw kinderarts en/of diëtist.

 • 1. Wat onderscheidt Neocate van andere dieetvoeding?

  Neocate is elementair. Dit houdt in dat de ingrediënten van Neocate een uiterst eenvoudige en pure vorm hebben, zodat het lichaam ze beter kan verwerken en verteren. Neocate bevat 100% vrije aminozuren. Dit zijn de bouwstenen van eiwit en veroorzaken - in tegenstelling tot hele eiwitten - geen allergische ontsteking. Andere zuigelingenvoeding bestaat uit hele eiwitten of hele eiwitfragmenten (hydrolysaten) die afkomstig zijn uit koemelk of soja. Deze kunnen een allergische ontsteking veroorzaken.

 • 2. De eetlust van mijn kindje is toegenomen sinds ik met Neocate begonnen ben. Is dat normaal?

  De eetlust kan verstoord worden wanneer men zich niet goed voelt en/of een darmontsteking heeft. Neocate, als eliminatiedieet, verlicht ongemak en pijn in de darmen. Het humeur en de gezondheid van uw kind zullen daardoor verbeteren, waardoor de eetlust weer kan toenemen. Neocate heeft ook aangetoond de inhaalgroei bij kinderen met voedselallergieën te bevorderen. Als kinderen groeien, stijgt hun behoefte aan energie en dus aan voeding.

 • 3. Sinds ik met Neocate begonnen ben, is de ontlasting van mijn baby veranderd. Is dit normaal?

  Ja, dat is volstrekt normaal! Als een kind elementaire voeding eet zoals Neocate, kan de ontlasting van samenstelling en kleur veranderen. De reden hiervoor is dat Neocate een zeer eenvoudige vorm van voeding is. Het lichaam neemt Neocate vaak in het eerste stuk van de darm op, wat betekent dat maar weinig van de voedingsstoffen de dikke darm bereiken. De dikke darm bevat miljoenen bacteriën die allerlei functies hebben, waaronder het afbreken van gal (een groene substantie), een vloeistof die het lichaam van nature produceert. Deze bacteriën worden minder gevoed als uw kind Neocate eet. Daardoor neemt hun aantal af en wordt er minder gal afgebroken. Dit betekent dat er meer gal aanwezig is in de ontlasting van uw kind, waardoor die een groene kleur krijgt. Dit proces is een natuurlijk gevolg van het Neocate-gebruik en niet schadelijk voor uw baby.

 • 4. Voldoet Neocate zuigelingenvoeding aan alle voedingsbehoeften van mijn kind?

  Neocate LCP is zodanig samengesteld dat het voldoet aan de dagelijkse voedingsbehoeften van een zuigeling. Als u bezorgd bent dat uw kind niet zwaarder wordt of onvoldoende groeit, overleg dan met uw arts of diëtist. Zij kunnen inschatten of aan de voedingsbehoeften worden voldaan en of aanpassing van het dieet nodig is.

 • 5. Wanneer ga ik een verbetering zien nadat ik met Neocate ben begonnen?

  Als uw kind al enige tijd last heeft van vervelende klachten, kan het enige tijd duren voordat zijn of haar toestand verbetert. Ernstige allergieën kunnen ontsteking en irritatie van de getroffen gebieden veroorzaken. De genezing zal, net als bij een snee of brandwond, enige tijd duren. Het is belangrijk dat u uw kindje gedurende deze periode uitsluitend Neocate geeft en geen andere voeding, tenzij uw kinderarts andere instructies geeft. Als uw kindje vaste voeding heeft gebuikt, zorg er dan voor dat de verdachte voedingsmiddelen volledig uit het dieet worden weggelaten. Gebruik uitsluitend de voeding die de kinderarts of diëtist van uw kind u adviseert. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat een eliminatiedieet met Neocate de maag-darmklachten van koemelkallergie, zoals diarree, bloed in de ontlasting en overgeven, in slechts 3 dagen verbetert en de gastro-oesofageale reflux en huidirritaties, zoals eczeem en atopische dermatitis, in 14 dagen.

 • 6. Wat is Neocate?

  Neocate is een hypoallergene dieetvoeding voor medisch gebruik in poedervorm die bestaat uit 100% vrije aminozuren, de bouwstenen van eiwit. Neocate is ontwikkeld om aan al de voedingseisen te voldoen die nodig zijn voor een normale groei en ontwikkeling van zuigelingen en kinderen. Neocate is bedoeld voor de dieetbehandeling van koemelkallergie en multipele voedingsstoffen allergie, enteropathie, malabsorptie en Short Bowel.