Koemelkallergie (KMA)

Koemelkallergie (KMA)

De wetenschap weet niet precies waarom sommige kinderen een voedselallergie krijgen, met koemelk als de meest voorkomende voedselallergie bij zuigelingen en kinderen. De klachten kunnen vermeden worden door koemelkeiwit uit de voeding van uw kindje te weren.

Er zijn veel opties beschikbaar voor vervangende voeding, variërend van voeding met in stukjes gebroken koemelkeiwit tot voeding die volledig vrij is van koemelkeiwit, de zogenaamde aminozuurvoeding. Gelukkig groeien de meeste kinderen op latere leeftijd over hun voedselallergie heen.Wat is KMA?

Wat is KMA?

Als zuigelingen en kinderen met KMA koemelkeiwit krijgen, kan dat een allergische reactie geven. Door koemelkeiwit volledig te vermijden, zullen ook de klachten als gevolg van deze reactie verdwijnen.


» Lees meer
KMA of lactose-intolerantie?

KMA of lactose-intolerantie?

Hoewel ze een aantal symptomen delen, zijn KMA en lactose-intolerantie twee totaal verschillende aandoeningen die het lichaam volledig anders beïnvloeden. Ze zijn gemakkelijk te verwarren, maar de onderstaande informatie moet het verschil voor u duidelijker maken.


» Lees meer
Hoe wordt KMA vastgesteld?

Hoe wordt KMA vastgesteld?

Hoe komt u erachter of uw kind allergisch is voor koemelk? En wat doet de kinderarts van uw kind om tot een goede diagnose te komen?


» Lees meer