Andere aandoeningen

Andere aandoeningen

 

KMA kan ook verband houden met andere allergische aandoeningen, zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GORZ) of eosinofiele oesofagitis (EoE). Een eliminatiedieet kan helpen om de klachten van uw kind te verlichten. Als aanvulling op het beperkte dieet zijn er diverse vervangende producten beschikbaar die een volwaardige voedingsbron zijn voor uw kindje, zoals intensief gehydrolyseerde voeding of aminozuurvoeding. Ze zijn op verschillende wijze geproduceerd, want intensief gehydrolyseerde voeding bevat koemelkeiwit dat afgebroken is in kleine deeltjes terwijl aminozuurvoeding bestaat uit niet-allergene aminozuren. Neem contact op met uw kinderarts als u denkt dat uw kind symptomen heeft.Eosinofiele oesofagitis (EoE)

Eosinofiele oesofagitis (EoE)

Eosinofiele oesofagitis is een allergische aandoening van de slokdarm (oesofagus) en lijkt steeds vaker bij kinderen voor te komen. Voedselallergie is de voornaamste oorzaak van EoE en gaat dikwijls hand in hand met gastro-oesofageale refluxziekte.


» Lees meer
Gastro-oesofageale refluxziekte (GORZ)

Gastro-oesofageale refluxziekte (GORZ)

Gastro-oesofageale refluxziekte of onregelmatig ernstig spugen kan een ernstige aandoening zijn bij zuigelingen en veroorzaakt worden door voedselallergie of KMA.


» Lees meer
Meervoudige voedselallergie

Meervoudige voedselallergie

Kinderen die allergisch zijn voor verschillende veel voorkomende voedingseiwitten, zoals koemelk, kippeneieren, pinda's en sojabonen, hebben een meervoudige voedselallergie.


» Lees meer
Kortedarmsyndroom (Short Bowel Syndrome)

Kortedarmsyndroom (Short Bowel Syndrome)

SBS is een niet-allergische aandoening waarbij meer dan de helft van de dunne darm verwijderd is.


» Lees meer