Symptomen

Symptomen

De meeste baby's hebben wel eens last van klachten zoals huilen, huiduitslag, diarree, koliek, een piepende ademhaling, overgeven of rusteloos slapen. Hoewel deze klachten veroorzaakt kunnen worden door bepaalde voeding die ze gegeten hebben of zelfs door een allergische reactie, zoals koemelkallergie (KMA), is de verklaring meestal onschuldig. Niemand kent uw baby zo goed als u, dus vertrouw op uw instinct wanneer u besluit of er verdere stappen nodig zijn.
Elke moeder vindt het erg pijnlijk om te moeten zien dat haar kindje te kampen heeft met eender welk van bovenstaande klachten. Daarom is het zo belangrijk om meer te weten te komen over deze symptomen, voedselallergieën en of deze de oorzaak kunnen zijn van de toestand van uw baby Het is hierbij immers belangrijk om goed geïnformeerd te zijn.Wat is een voedselallergie?

Wat is een voedselallergie?

De verkeerdelijke reactie van het immuunsysteem op een bepaald voedingseiwit en de symptomen die hierdoor ontstaan, worden een voedselallergische reactie genoemd.


» Lees meer
Hoe vaak komen voedselallergieën voor?

Hoe vaak komen voedselallergieën voor?

Voedselintolerantie en andere niet-allergische reacties op voeding worden vaak verward met voedselallergieën. Dit leidt tot het verkeerde beeld dat voedselallergieën vaker voorkomen dan eigenlijk het geval is.


» Lees meer
Wat is KMA?

Wat is KMA?

Als zuigelingen en kinderen met KMA koemelkeiwit krijgen, kan dat een allergische reactie geven. Door koemelkeiwit volledig te vermijden, zullen ook de klachten als gevolg van deze reactie verdwijnen.


» Lees meer